Waarom het gebruik van een whiteboard op stal een no-go is.

door | sep 29, 2023 | Bedrijfsmanagement, Stalmanagement | 0 Reacties

In veel paardenstallen wordt nog steeds gebruikgemaakt van ouderwetse whiteboards om belangrijke informatie te plannen, denk aan trainingsschema’s, takenlijstjes en medische behandelingen. Maar laten we eerlijk zijn, dit systeem heeft zijn beperkingen en problemen. In deze blog bekijken we waarom het gebruik van een whiteboard niet langer de beste keuze is voor moderne stallen.

Beperkte ruimte

In veel stallen wordt er nog steeds vertrouwd op een traditioneel whiteboard om informatie bij te houden. Maar laten we eerlijk zijn, een whiteboard heeft zo zijn beperkingen. Een van de meest frustrerende aspecten van het gebruik van een whiteboard is het gebrek aan beschikbare ruimte. Je kunt slechts een beperkt aantal gegevens noteren voordat je oude informatie moet wissen om plaats te maken voor nieuwe gegevens.

Kan geschiedenis niet opslaan

In een paardenstal is het bijhouden van gegevens zoals, voerschema’s, medische behandelingen en trainingsschema’s van groot belang. Echter, bij het gebruik van een whiteboard als informatiebron loop je tegen een beperking aan: je kan gegevens niet opslaan en bijhouden. Wanneer je gegevens uitwist op het whiteboard verdwijnen ze voorgoed. Dit betekent dat je geen toegang hebt tot belangrijke informatie voor toekomstige referentie. Hierdoor kan het lastig zijn om de juiste frequentie van inentingen en ontwormingen bij te houden, wat essentieel is voor de gezondheid van de paarden. 

‘’Wanneer je gegevens op een whiteboard uitwist, verdwijnen ze voorgoed’’

Gebrek aan overzicht

Whiteboards kunnen snel rommelig en onoverzichtelijk worden. Denk bijvoorbeeld aan het feit dat er vaak veel gegevens op een beperkte ruimte worden geschreven, wat resulteert in kleine en moeilijk leesbare teksten en krabbels. Dit kan leiden tot het verkeerd interpreteren van informatie wat negatieve gevolgen kan hebben voor het stalbeheer en de zorg voor de paarden.

Niet flexibel

Een whiteboard biedt weinig flexibiliteit als het gaat om het plannen en beheren van taken. Het is lastig om wijzigingen aan te brengen in het schema zonder alles te moeten herschrijven. Bovendien is het onmogelijk om toegang te krijgen tot de informatie op het whiteboard als je niet fysiek op stal bent. Je kunt ook geen taken plannen en afvinken op afstand. Dit kan lastig zijn wanneer je zelf op wedstrijd bent en er een wijziging gemaakt moet worden in de planning.

‘’Wijzigingen in de planning aanbrengen op afstand is onmogelijk.”

Alternatieven voor whiteboards

Door het gebruik van HorseManager kun je gemakkelijk taken en trainingen plannen via de app.  Trainingen of taken kunnen worden gekoppeld aan een werknemer, waardoor het voor iedereen duidelijk is wat er moet gebeuren. Bovendien kun je de planning op afstand maken, volgen en wijzigen. Ook kunnen taken op afstand worden afgevinkt. Dit versoepelt de planning en de communicatie met je team. 

Ook heb je door het online plannen geen last meer van ruimtegebrek. Met online planning kun je zoveel toevoegen als je maar wil, het zit nooit vol. Bovendien blijft alles goed leesbaar, omdat het allemaal getypt is. Dit zorgt ervoor dat de planning erg overzichtelijk blijft.
Bij het gebruik van een online planning blijft ook de geschiedenis beschikbaar. Je kunt alle medische behandelingen en trainingsschema’s van de paarden terug zien. Dit kan helpen bij de verdere training of gezondheid van de paarden.

 

 

Andere bekeken ook

Wil jij het management op jouw stal verbeteren?

Ontdek de kracht van de HorseManager app in de praktijk.

30 dagen gratis

Geen verplichtingen na afloop

Gratis ondersteuning voor het opzetten van een account

Geen creditcard vereist