Must have huis tuin en keuken artikelen voor op stal

door | sep 4, 2023 | Stalmanagement | 0 Reacties

Wist je dat je veel huis-tuin-en-keuken artikelen kunt gebruiken op stal. In deze blog geven we je een overzicht van de must-haves voor je paardenstal. Van babydoekjes tot panty’s: deze artikelen zijn onmisbaar voor de verzorging van je paarden en het schoonhouden van je stal.

Babydoekjes 

Babydoekjes zijn een handig en veelzijdig huishoudelijk artikel dat je ook op stal kan gebruiken. Deze doekjes zijn vaak gemaakt van hypoallergene materialen, doordrenkt met een milde reinigingsoplossing die geschikt is voor de gevoelige huid. Ze zijn handig om mest vlekken te verwijderen, het hoofd van je paard schoon te maken of jezelf op te frissen na het rijden. Babydoekjes zijn dus onmisbaar voor kleine schoonmaakklusjes op stal.

Babyolie 

Babyolie is geschikt voor gevoelige gebieden zoals de huid rondom de ogen en neus, waar de huid kwetsbaar is. Door voorzichtig wat babyolie aan te brengen, kun je de gevoelige huid verzorgen en hydrateren. Daarnaast staat babyolie bekend om de mooie glans die het aan de vacht kan geven. Je kan babyolie ook aanbrengen in de staart en manen van je paard. Dit maakt het kammen en ontwarren van klitten een stuk makkelijker. Wees voorzichtig met het aanbrengen van babyolie op plekken waar het hoofdstel en zadel liggen, dit vermindert namelijk de grip.

Door voorzichtig wat babyolie aan te brengen, kun je de gevoelige huid verzorgen en hydrateren.

Groene zeep 

Groene zeep is een huishoudelijk schoonmaakmiddel dat al lange tijd bestaat. Het wordt gemaakt van plantaardige oliën, zoals lijnzaadolie, en heeft een dikke, geleiachtige consistentie. Groene zeep kan bij paarden gebruikt worden om de voeten en staart te wassen. Groene zeep heeft over het algemeen een zachte formule wat de huid niet uitdroogt. Voor het lijf is het echter beter om speciale paardenshampoo te gebruiken. Dit bevat ingrediënten die de huidbarrière van het paard ondersteunen en beschermen. Gebruik geen shampoo geschikt voor mensen vaak zit hier parfum, kleurstoffen en alcohol in wat kan leiden tot huidirritaties bij het paard.

Skippybal 

Sommige paarden kunnen zichzelf eindeloos vermaken met een skippybal. Paarden zijn van nature nieuwsgierig en kunnen vaak genieten van het verkennen van nieuwe objecten. Je kan de skippybal in de paddock of rijbak leggen en het paard ermee laten experimenteren. Sommige paarden zullen zelfs op de skippybal kauwen of erop duwen met hun neus of hoef. Het is echter belangrijk altijd de veiligheid in acht te nemen bij het spelen met een skippybal. Houd altijd toezicht als het paard met de skippybal speelt.

Tip: Doe een panty over de skippybal heen en knoop het restant met een stiekje vast. Op deze manier gaat de skippybal minder snel kapot.

Mandjes en bakjes 

Mandjes en bakjes op stal zijn handige hulpmiddelen om voer klaar te zetten, paardensnoepjes in te bewaren en spullen georganiseerd en netjes te houden. Rubberen mandjes worden vaak gebruikt om het krachtvoer in klaar te zetten voor het paard, waardoor het gemakkelijk is om te geven.

Panty 

Het oppoetsen van leer met behulp van een panty is een handige en populaire truc die vaak wordt gebruikt om zadels, hoofdstellen en laarzen een mooie glans te geven voor wedstrijden. De wrijving van de panty over het leer helpt natuurlijke oliën in het leer te activeren waardoor het leer meer gaat glanzen.

Tuinafvalzakken 

Tuinafvalzakken worden op stal gebruikt om hooi klaar te zetten en zo alles schoon en georganiseerd te houden. Tuinafvalzakken zijn vaak gemaakt van stevig materiaal dat bestand is tegen scheuren en het gewicht van het hooi kan dragen.

https://www.manutan.nl/nl/mnl/herbruikbare-pop-up-zak-voor-groenafval-90-l-a260931?gclid=Cj0KCQjw7uSkBhDGARIsAMCZNJsZ8cCPdTL3Q1kYbfIbwLCSN_l_38jEKnMTA9Lu0mcxabh40pPPB2oaAnNnEALw_wcB

IKEA Afvalcontainer

Het gebruik van een IKEA afvalcontainer om paardenvoer in op te slaan is een handige methode om het voer georganiseerd en makkelijk toegankelijk te houden. De afvalbak heeft een handige klep waardoor het voer afgesloten bewaard wordt maar je er wel gemakkelijk bij kan. Plak labels op de container zodat je precies weet welk voer in welke bak zit. Zo kun je alles netjes en overzichtelijk bewaren. 

https://www.ikea.com/ca/en/p/sortera-waste-sorting-bin-with-lid-white-70255899/

Een veilige en opgeruimde omgeving is belangrijker dan we denken.

 

Andere bekeken ook

Wil jij het management op jouw stal verbeteren?

Ontdek de kracht van de HorseManager app in de praktijk.

30 dagen gratis

Geen verplichtingen na afloop

Gratis ondersteuning voor het opzetten van een account

Geen creditcard vereist