Hoe zorg je als paardenhouder ervoor dat de facturen aan het eind van de maand kloppend zijn?

door | mei 20, 2021 | Bedrijfsmanagement, Geen onderdeel van een categorie, Stalmanagement | 0 Reacties

Houd jij je administratie zelf bij of heb je hier een extern bedrijf voor ingeschakeld? Vaak zijn degene die op stal werken niet degene die aan het eind van de maand de facturen maken. Toch wil je dat degene die de facturen maakt op de hoogte is van alle activiteiten, supplementen en extra’s zodat deze wel in rekening worden gebracht bij de desbetreffende eigenaar.  

Wat ik in de praktijk zie is dat deze communicatie vaak middels een stuk papier of via een whiteboard etc. verloopt. Maar deze methodes zijn ontzettend foutgevoelig. Dingen raken kwijt of worden aan het einde van de week uitgeveegd. Met het factureren moet je vervolgens alles wat je ooit hebt opgeschreven uitleggen, zodat dingen niet verkeerd worden geïnterpreteerd en er geen fouten worden gemaakt.  

Ofwel falen in de voorbereiding, is voorbereiden op falen.

Gelukkig heeft de online-revolutie plaatsgevonden en worden belangrijke dingen steeds vaker online opgeslagen. Maar ook dit blijkt in de praktijk een ongeorganiseerde rotzooi te worden. Foto’s van briefjes, notities, whatsapp gesprekken, na van loop van tijd heb ook jij geen idee meer waar bepaalde records terug te vinden zijn.

Wat we vervolgens doen:

  • We schatten de kosten van bepaalde activiteiten. (vaak in het nadeel van jouw portemonnee)
  • Maanden later komen we er achter dat er nog bepaalde activiteiten in rekening moeten worden gebracht.
  • Bepaalde activiteiten vergeten we zelfs helemaal te factureren.

Maar zonder dat je het in de gaten hebt, kost het jouw als ondernemer tijd en geld. Terwijl dit voor de meeste paardenhouders ontzettend kostbare middelen zijn.

Tegenwoordig zijn er gespecialiseerde apps waarmee je het volledige management van jouw paarden bedrijf online kan organiseren.

Met bijvoorbeeld HorseManager kun je je personeel eenvoudig via een scherm op stal of via hun telefoon paardgerelateerde activiteiten laten registreren. Deze worden vervolgens automatisch toegevoegd op de factuur. Daarnaast worden standaard kosten die maandelijks in rekening worden gebracht automatisch op de factuur geplaatst.

Op deze manier heb je aan het einde van de maand in enkele klikken alle facturen gemaakt!

Ben je benieuwd wat online-stalmanagement voor jouw paarden bedrijf zou kunnen betekenen? In een vrijblijvend gesprek zie je hoe een managementsysteem zoals HorseManager jouw geld en tijd kan besparen. Vervolgens kun je de software één maand gratis proberen!

https://www.horsemanager.nl/proefperiode-starten-aanvraag/

Andere bekeken ook

Wil jij het management op jouw stal verbeteren?

Ontdek de kracht van de HorseManager app in de praktijk.

30 dagen gratis

Geen verplichtingen na afloop

Gratis ondersteuning voor het opzetten van een account

Geen creditcard vereist