Hoe een online managementsysteem jouw paardenbedrijf kan helpen

door | sep 23, 2021 | Bedrijfsmanagement, Stalmanagement | 0 Reacties

Ondernemen is meer dan alleen paardrijden

Bij het runnen van een paardenbedrijf komt veel kijken. Jij als ondernemer krijgt er automatisch de functie van administratief medewerker, inkoper en marketingmanager bij. Er gaat veel tijd verloren aan werkzaamheden buiten je vakgebied. Contact houden met klanten, facturen maken, de administratie bijhouden: allemaal werkzaamheden waarvoor geen factuur gestuurd kan worden.

Daarnaast moet er op tijd nieuw voer besteld worden, het management op stal zelf moet geregeld worden. Ook belangrijke medische zaken rusten op jouw schouders, je moet in de gaten houden of de hoefsmid moet langskomen en wanneer het volgende tandartsbezoek gepland staat. 

Overall moet je dus een goed overzicht hebben op het geheel wanneer jij een succesvol ondernemer wil worden in de paardenbranche. 

Wist je dat maar liefst 60% van de zelfstandigen zonder personeel stopt binnen 5 jaar na starten!

Hoe organiseer & beheer je je paardenbedrijf het beste?

Met het lezen van dit artikel, geef je eigenlijk al aan dat jij jouw bedrijf goed wil organiseren.

Hieronder een opsomming van redenen waarom een online managementsysteem jouw onderneming naar een hoger niveau kan tillen.

1. Creëer een helicopterview

Met een online systeem creëer je als het ware een helicopterview op het bedrijf. Ieder stukje van het management komt samen in het online systeem. Je hebt dus één plek waar alle informatie omtrent je paarden, klanten en bedrijf samen komen.

2. Wordt herinnerd aan taken

In plaats van dat je zelf aan de nodige handelingen moet denken wordt je door het systeem herinnert aan belangrijke activiteiten. Bijvoorbeeld het ontwormen of enten van een groep paarden, het verlengen van je FEI-paspoort, de hoefsmid die langs moet komen etc. Dit bespaart jou als paardenhouder tijd, stress en geld.

3. In controle

Met de handige app van HorseManager heb je in een oogopslag het juiste paardprofiel voor je. In het paardprofiel vindt je alle nodige informatie met betrekking tot dat specifieke paard. Denk aan foto’s, video’s, bloedrapporten, röntgenfoto’s, gezondheidsactiviteiten etc.

4. Altijd up-to-date

Trainingen kunnen gemakkelijk via de app gepland worden. Wanneer jij op wedstrijd bent kun je eenvoudig opvolgen wat er gebeurt op het bedrijf thuis. Iedereen is op de hoogte van dezelfde informatie. Veranderd er iets in de planning, een paard moet bijvoorbeeld gelongeerd worden in plaats van gereden dan pas je dit aan via de app en direct wordt dit zichtbaar voor het personeel thuis.

5. Koppeling RVO

De locatie van ieder paard moet sinds april 2021 bekend zijn bij RVO. Jij als locatiehouder bent verantwoordelijk voor het aanmelden van de paarden op jou UBN-nummer (locatienummer). Doe je dit niet dan riskeer je een boete. Deze nieuwe regeling zorgt voor flink wat extra administratie, waar jij hoogstwaarschijnlijk helemaal niet op zit te wachten. Met een goed managementsysteem kun je deze administratie volledig automatiseren. Voor jou geen extra werk dus.

6. Factureer in een handomdraai

Iedere maand weer een aantal uurtjes vrijmaken om alle facturen te versturen? Met een online managementsysteem laat je geregistreerde activiteiten automatisch toevoegen op de factuur. Daarnaast worden standaard kosten die maandelijks in rekening worden gebracht vanzelf op de factuur geplaatst. Zo heb jij in enkele klikken alle facturen gemaakt en verzonden.

7. Beheer je website eenvoudig

Is jouw website niet meer up-to-date? Logische, vaak betaal je een flink bedrag voor iedere aanpassing op de website en daarnaast kost het ook nog eens een veel tijd. Koppel het managementsysteem eenmalig met je website waardoor je met het aanzetten van één vinkje al een paard kan tonen op jouw website.


Kan je je helemaal vinden in de bovenstaande punten, maar twijfel je of een online managementsysteem iets voor jou is omdat:

  • Jij net wat anders werkt dan andere stallen
  • Jij meerdere takken van sport bediend (bijvoorbeeld training, fokken en opfok)
  • Jij verschillende prijsafspraken hebt met klanten
  • Jij niet goed bent met computers telefoons etc.

Vraag dan een gratis gesprek aan. In dit gesprek kijk ik samen met jou naar de werking van het systeem specifiek voor jouw bedrijf. Want ik snap ontzettend goed dat ieder bedrijf anders is. HorseManager is zo gebouwd het dat het zich aanpast naar de manier waarop jij werkt in plaats van andersom. Wij kijken samen naar de mogelijkheden waarna je de software één maand gratis mag proberen.

Andere bekeken ook

Wil jij het management op jouw stal verbeteren?

Ontdek de kracht van de HorseManager app in de praktijk.

30 dagen gratis

Geen verplichtingen na afloop

Gratis ondersteuning voor het opzetten van een account

Geen creditcard vereist