Bespaar tijd en geld met een goede administratie

door | mrt 24, 2021 | Bedrijfsmanagement, Stalmanagement | 0 Reacties

Hoe jij het beste voor je paarden kan zorgen hoeven wij jou niet te vertellen. Dat weet je immers zelf. Als eigenaar van een paardenbedrijf ben je niets liever dan tussen, of op de paarden. Maar een hippisch bedrijf runnen is meer dan dat. Zie jij iedere week of maand, opnieuw op tegen de administratie? Wij geven je enkele tips zodat je minder tijd en geld kwijt bent hieraan en je kunt gaan doen wat je het liefste doet!

Het management van een paardenbedrijf bestaat niet alleen uit paardgerelateerde zaken zoals voeding, verzorging, training, wedstrijden enzovoort. Klantbeheer, de administratie en de boekhouding zijn eveneens van groot belang. Op stal heb je alles voor elkaar, alles ziet er professioneel en verzorgd uit. Wat nu als je dit ook ‘achter de schermen’ voor elkaar krijgt? Zonder dat dit je extra moeite kost?

Geen losse briefjes meer

Het belangrijkste is dat er een centraal punt is voor alle administratie. Dus geen losse briefjes, geeltjes, appjes of half ingevulde agenda’s. Zorg dat je alle paarden in één overzicht hebt staan, zodat wanneer de hoefsmid of dierenarts is geweest je dit direct kunt noteren bij het juiste paard. Een nieuwe deken voor een bepaald paard, extra supplementen? Is een trainingspaard verkocht of terug gegaan naar de eigenaar? Noteren! Zo vergeet je aan het einde van de maand geen extra kosten door te berekenen. Niets is zo slordig en vervelend dan dat je enkele maanden na dato nog extra, onverwachte kosten in rekening moet brengen. Of nog erger, wanneer je dit helemaal vergeet te doen.

Tijdwinst

Wil je echt weinig tijd aan de administratie besteden? Maak hiervoor dan wekelijks tijd vrij in plaats van maandelijks. Aan het einde van de maand bedenken wat er in het begin van die maand allemaal is geweest kost veel meer tijd dan om dit in dezelfde week vast te leggen. 

Op papier of online?

Je kunt ervoor kiezen de administratie op papier bij te houden, nog handiger is het om dit online te doen. Er zijn heel veel tools om direct op je telefoon notities te maken, wijzigingen in een bestand aan te brengen en zelfs gespecialiseerde apps. Zo zit je nog minder achter je laptop of computer.

Ben je benieuwd wat online-management voor jouw paarden bedrijf zou kunnen betekenen? In een vrijblijvend gesprek zie je hoe een managementsysteem zoals HorseManager jouw geld en tijd kan besparen. Vervolgens kun je de software één maand gratis proberen!

Andere bekeken ook

Wil jij het management op jouw stal verbeteren?

Ontdek de kracht van de HorseManager app in de praktijk.

30 dagen gratis

Geen verplichtingen na afloop

Gratis ondersteuning voor het opzetten van een account

Geen creditcard vereist